– Η φιλοσοφία χθες και σήμερα – Έκτο (και τελευταίο) μάθημα – Κάλφας Βασίλης

Οι εκδόσεις “Μεταίχμιο” εγκαινίασαν από φέτος τον πρώτο κύκλο ανοιχτών μαθημάτων. Πρόκειται για  μια σειρά διαλέξεων με άξονα την πολιτική, τη σκέψη, την ιστορία και την κουλτούρα. Με τη μορφή διαλέξεων πανεπιστημιακού επιπέδου, μάχιμοι διανοούμενοι με ενεργό και παρεμβατικό ρόλο, ειδικοί, ο καθένας στον τομέα του, αναπτύσσουν  και αναλύουν σε βάθος καίρια ζητήματα της τρέχουσας πραγματικότητας, σε μια σειρά ομιλιών που  επιμελείται και συντονίζει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.

Στο πλαίσιο της σειράς αυτής, o καθηγητής φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βασίλης Κάλφας, συγγραφέας, επιστημονικός επιμελητής σειρών φιλοσοφίας σε διάφορους εκδοτικούς οίκους και συνυπεύθυνος για τη μετάφραση των Απάντων του Αριστοτέλη, αναφέρεται σε έξι συναντήσεις μεγάλης διάρκειας στη γέννηση και στην εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, από τον Θαλή έως τον Αριστοτέλη.

Αυτό είναι το έκτο και τελευταίο από τα μαθήματα του κύκλου, τα οποία, στο σύνολό τους, βιντεοσκοπήθηκαν και βρίσκονται αναρτημένα στο Blod. Θέμα του είναι οι συναρπαστικοί και τόσο διαφορετικοί φιλοσοφικοί κόσμοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

https://www.blod.gr/lectures/i-filosofia-hthes-kai-simera-ekto-kai-teleytaio-mathima/

Back to top